Et ølspil som underholdning til festen

 

 

Emnet ølspil er virkelig et område, som kan skabe god og sjov stemning til en fest, hvor der virkelig skal gives gas! Jeg har valgt nogle ølspil her, som er nemme at lære og forklare – også når man har fået et par stykker indenfor vesten. J Desuden giver jeg lige en kort instruktion i ølstafet, som vel egnetlig også nærmest er et aktivt ølspil.

 

Ølstafet: Gæsterne deles op i en eller flere dommere og mindst 2 grupper, som stilles bag en ”mållinie”. Et stykke derfra (10-20 m er meget passende) stilles en åben øl for hver gruppe. Den første i hver gruppe løber nu samtidigt ned til øllen, bunder den så hurtigt som muligt, hvorefter den stilles på jorden, og personen skal nu løbe rundt om den 10 gange, mens han rører ved flaskenBillede af en øl - meget passende til et ølspil. ;-), hvorefter han skal løbe tilbage til målinien, hvilket sjovt nok giver de fleste problemer. Når han når denne linie, må den næste i gruppen løbe ned og drikke en øl efter samme princip ligesom i stafetløb. (Dommerne skifter de tomme øl ud med fulde, når en gæst er på vej tilbage til mållinen.) Det hold, som først når tilbage over mållinien med den sidste spiller, har vundet.

 

Tips: Dette ”ølspil” kræver god plads og græs eller andet blødt underlag anbefales på det kraftigste, ligesom tjørnekrat, hyben og nye biler og andre dyre ting ikke bør være tæt på gæsterne under en ølstafet! ;-)

 

Ølspil 1 – over og under: Et af de mest simple ølspil, som findes. Det går i al sin enkelhed ud på, at man skal gætte, om det næste kort er over eller under det kort, som ligger på bordet.

Først lægges et kort på bordet. Herefter skal den første spiller gætte, om det næste kort er højere eller lavere end det næste, som endnu ikke er vendt. Gætter han rigtigt, må han gætte igen, eller sende bunken videre til den næste spiller, som så er tvunget til at gætte. Gætter man forkert, skal man drikke lige så mange slurke, som der er kort i bunken. Herefter startes forfra med ét kort på bordet.

Man må altid sende bunken videre, før man ser kortet, men hver spiller skal dog mindst have gættet ét kort, før vedkommende må sende bunken videre.

Et sjovt og meget simpelt ølspil, som alle kan lære selvom de er i en stor brandert!

 

Ølspil 2 – gi´ tar´: Dette ølspil er stadig ret nemt, men der er lidt mere spil i det, ligesom man her har mulighed for at drille hinanden lidt – et sjovt element i et ølspil. J

Alle spillere starter med at få 4 kort, som lægges på bordet, så alle kan se dem. Dealeren vender nu det første kort, mens han siger ”gi´ 1”. Dem, som har et kort magen til det vendte, skal nu give kortet til en person efter eget valg, som skal drikke 1 slurk. Herefter vendes næste kort og der siger ”gi´ 2”, og dem, som har et kort magen til dette nye kort, skal give det til en person, som skal drikke 2 slurke. Hernæst kommer ”gi´ 3” på samme måde. Efter dette vendes et nyt kort, hvor der siges ”ta´ 1”. Dem som har et kort magen til dette, skal drikke 1 slurk. Herefter kommer ”ta´ 2” og ”ta´ 3” på samme måde og herefter starter man på ”gi´ 1” igen osv. osv. Får man flere kort af samme slags, drikkes det givne antal slurke for hvert kort.

Dette ølspil er ret sjovt, fordi man som sagt kan ”drille” hinanden, hvilket sker helt automatisk, når man spiller dette ølspil. Held og lykke med festen. 

 

 

 

 Long Island Icetea

[JAVASCRIPT-01478583313] Long Island Ice Tea: [JAVASCRIPT-00020685298]

 2 cl God gin
2 cl God vodka
2 cl God Rom
2 cl God Tequila
2 cl Limejuice
Top og med cola.

 

Shake alle ingredienser på nær cola i en shaker fyldt med is. I et højt glas fyldes isterninger i, og indholdet sies over. Top op med cola til sidst.

 

 Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

4 cl Tequila
2 cl Grenadine sirup
10 cl Appelsinjuice

 

I et highball glas hældes tequila og     appelsinjuice over isterninger. Rør et par gange med en barske , inden siruppen hældes over.