Inspiration til udklædning / kostumer og den rigtige temafest 

 

 

 

En temafest kan være meget mere end udklædning, selvom et godt kostume er vigtigt, da det ofte i sig selv er morsom og skaber god stemning. Her er nogle eksempler på, hvilke temaer du kan vælge til din fest:

 

Temafest med western symbolerWestern fest: Er en klassiker, hvor cowboys, indianere og kvinder i kjole og kyse er oplagte udklædninger. Til en western fest hører selvfølgelig whisky, men andre former for ”ildvand” kan selvfølgelig bruges. Kaktuser, indianerfjer og en spyttebakke er alle oplagte pyntgenstande, men overvej lige, hvordan dine gæster er, før du sætter en spyttebakke op! ;-)

 

60´er fest: Her er brylcreme, læderjakke og kam i baglommen et hit, og hvis du kan ramme stilen fra Grease, har du ramt stilen lige i øjet. Ud over udklædning vil en jukebox være en god idé, og hvis du kan få lokale til at ligne en ”diner/cafeteria”, med ternede duge mv., så er dette en god idé.

 

Sørøver fest: En klassisk temafest. Til en sørøver fest er et kostume med stumpe bukser, laset skjorte/trøje, en krumsabel, forlader pistol og klap for øjet et must. Evt. kan du finde en stor sørøverhat med fjer som prikken over i´et i din udklædning. Til festen hører der selvfølgelig rom i store mængder og tønder af træ, olielamper og reb vil give en god stemning til festen.

 

Mexicaner fest: Minder lidt om en western fest, men en mexicaner fest kræver en lidt anderledes udklædning med en stor hat af siv, ”overtræks sjal”, bare fødder og et stort sort overskæg er oplagt som udklædning. Desuden er pistoler og knive også oplagt til dit kostume. Tequila er selvskrevet sammen med slanger, kaktuser og mexicaner-hatte som pynt.

 

Klaphat til landskamp temafestLandskamp fest: Her kan alle finde et godt kostume, da man blot skal være klædt i rødt og hvidt. Hvis du vil gøre mere ud af det, så er maling i ansigtet, klaphat og evt. rødt/hvidt halstørklæde til at svinge i luften gode måder at få din udklædning op på det bedste niveau. Øl er selvfølgelig selvskreven til en sådan fest og hotdogs og pomfritter det nemme valg som mad. Hvis der er en spændende fodboldkamp først på aftenen i tv, kan dette skabe yderligere stemning. Hvis du kan få alle til at synge nationalsangen, kan dette være et stort hit. Pynten til festen giver næsten sig selv. J

 

 

Romer fest: Her gælder det om at ramme stilen fra romerriget. Som udklædning kan nævnes senatorer svøbt i lagner – evt. med en laurbærkrans på hovedet, centurianere – altså soldater med sværd, spyd og skjold, kvinder i flotte løse kjoler og gladiatorer med drabelige våben. Når kostumet er på plads, kan du tænke på omgivelserne, hvor tavler med romertal og latin, druer og andre frugter, vin og slaver med viftende palmeblade vil være gode valg. Det svære er bare at få fat i slaverne. ;-)

 

Viking fest: Pels, læder, hjelm og våben er gode valg til udklædningen, men middelalder kostumer kan også anvendes. Mænd med langt hår og skæg har her en klar fordel. J   Mjød/øl og grillet kød hører naturligvis til en sådan fest, og helstegt pattegris vil være det ultimative og smager i øvrigt forrygende.

 

Stenalder fest. Læder, pels, ting fundet i naturen, bare tæer, uglet hår og skæg, er gode bud på denne slags udklædning. Hvis du vil gå all-in på udklædning, kan du også overveje sorte tænder og beskidt ansigt, hænder og negle. Desuden er en kølle fundet i naturen eller købt i en legetøjsbutik også gode ideér. Maden består af retter baseret på stenalderkost. Læs mere omkring dette via linket.

 

Der findes mange andre muligheder for at lave andre temafester. Det er som sådan kun fantasien, som sætter grænsen. Held og lykke med din fest, som kan blive en rigtig god oplevelse for alle inviterede.

 

Du kan finde forskellige forslag til Halloween kostumer via linket og derudover kan du finde en dansk webshop med en lang række andre kostumer her.

 

 

 Blackberry Caipirihna

Blackberry Caipirihna            2 cl Cachaca
2 cl Brombær sirup
Friske Brombær
Friske limebåde
Evt. rørsukker

I et longdrink glas moses limebåde og brombær sirup med en morter. Tilføj masser af knust is, og fyld cachaca'en i og rør et par gange. Fyld helt op med knust is, og pynt toppen med et par friske brombær.

 Cucumber Yum-Yum

Cucumber Yum Yum

4 cl Gin
1,5 cl Akvavit
3 cl Fyldende honning
4 friske hindbær

Mos 2-3  cm agurk med hindbær og honning i bunden af en shaker . Tilføj de sidste ingredienser og shake grundigt med is. Et whiskeyglas fyldes med is, og indholdet fra shakeren sies over. Pynt med et par hindbær på toppen af 1 stk agurk

 

Hvis du ønsker en anderledes form for temafest, så prøv dette link: Sjov & anderledes Firmafest