Brug menukort som officiel præsentation af din festmad 

 

 

 

Et menukort virker professionelt og er en fremragende måde at præsentere din festmad for gæsterne. Hvis du laver dine menukort ordentlig, giver de både appetit og virker samtidigt som en del af bordpynten. Desuden giver de som nævnt det indtryk, at festen er gennemført, og at der er ”styr på tingene”, hvilket vil give dine gæster en endnu bedre oplevelse af din fest.

 

 

Festmad kan få gratis point ved den beskrivelse, som de får på menukortene. Eks. hvis du vil servere en festmadsmenu bestående af laks på franskbrød til forret, skinke, kartofler og grøntsager til hovedret og isdessert til slut, så kunne dine menukort lyde sådan:

 

Forret: Friskfanget, røget laks anrettet på græskarkernebrød med salat, friske grønne asparges og hjemmelavet dilddressing

 

Hovedret: Dansk sennepsmarineret skinke med nye aspargeskartofler pyntet med persille. Hertil smørdampede, friske grøntsager og hjemmelavet championsauce.

 

Dessert: Portionsanrettet islagkage med jordbær og chokolade serveret med et udvalg af årstidens friske frugter og karamel.

 

Et sådan menukort får næsten af sig selv tænderne til at løbe i vand, og det vil påvirke dineEks. på menukort gæsters oplevelse af festmaden i meget positiv retning. Husk at man ikke skal skrive ting, som ikke passer, på et menukort. Hvis der f.eks. står friske grønne asparges, så SKAL der være friske grønne asparges, og står der smørdampede, så sørg for at dette virkelig er måde, grøntsagerne blev tilberedt på. Festmad er altid lækker mad, og det er ikke så svært at få det til at lyde tillokkende på et menukort.

 

Hemmeligheden er altså blot at bruge sin fantasi og bruge tiltalende ord om den festmad, som du alligevel står og laver eller har bestilt. Det er som nævnt en rigtig god måde at præsentere festmaden på, som bidrager til en god og forventningsfuld stemning til festen.

 

Dine menukort kan også bruges som en tilgang til små festlege, som du kan læse om på en anden side.