Festtøj som en vigtig del af festen

Når du holder en fest, er beslutningen om påklædning til festen ganske vigtig - skal der være frit valg, en dresskode hvor gæsternes festtøj er en del af stemningen, en udklædningsfest eller måske noget helt andet?

Uanset hvad du vælger, vil det have indvirkning på din fest både mht. stemning og det indtryk, som gæsterne får af din fest. Derfor kan du ligeså godt tage det valg, som påvirker festen i den retning, som du foretrækker.

En afslappet tøjstil vil påvirke din fest i en afslappet og uformel retning, hvilket f.eks. kan være en god idé til en fest for unge mennesker, hvor der skal varmes op til en kommende bytur. Kan også være en fordel, hvis gæsterne ikke kender hinanden på forhånd, fordi omgangstonen bliver mere nede på jorden.

Almindeligt festtøj, såsom alm. jakkesæt eller habitjakke over cowboybukser, vil give indtrykket, at det er en traditionel/almindelig og hyggelig fest. Ses ofte ved generelle familiefester eller runde fødselsdage og er godt, hvis du gerne vil have en traditionel og hyggelig fest. Kjole - fint valg af festtøj for kvinder

Fint festtøj som smoking og festkjoler betyder, at gæsterne vil opfatte festen som anderledes og mere formel, men samtidig også som en "finere" fest, hvilket også vil påvirke deres måde at opføre sig på, fordi de ubevist vil forsøge at "leve op" til deres påklædning. Dette kan du bruge, hvis du vil have en flot og ekstraordinær fest, som f.eks. til nytår eller bryllup. Især med denne form for festtøj gælder desuden, at du her giver gæsterne en oplevelse, som er udover det sædvanlige, blot ved at de møder op påklædt! Smart og nem måde at holde en fornem fest på. :-)

Udklædning eller temafest betyder, at gæsterne vil være afslappede og der vil være grundlag for nogle gode grin og noget at snakke om til festen - både hvis gæsterne kender hinanden godt, eller de slet ikke kender hinanden på forhånd.

Uanset hvad du foretrækker til netop din kommende fest, er det formentlig en god idé, at give tydeligt udtryk for i invitationen, hvad du ønsker gæsterne skal have på. Det er nemlig rigtig træls at møde op og enten være "overklædt" eller "underklædt", og dermed skille sig tydeligt ud fra mængden.

Festtøj kan købes overalt på nettet i alle forskellige kvaliteter og prisklasser. Som eksempel kan du søge her - kjoler og tunika, hvor du også kan købe meget andet tøj til kvinder.