Festtale eller ej? Er tiden løbet fra festtaler?  

 

 

Mit svar: Nej! Festtaler er stadig gode indslag til festen, og en festtale kan mere end noget andet vække følelser hos alle til festen, forudsat at du har et reelt budskab i den. En festtale kan ofte være dét, som bliver husket bedst efterfølgende, og som har gjort langt det største indtryk på de tilstedeværende. Det kræver både mod og personlig styrke at stille sig i rækken af festtaler til en fest, men følelsen, når man sætter sig ned efterfølgende er til gengæld helt fantastisk – især hvis din festtale virkelig har ramt plet.

 

Festtaler til festen - mikrofonMan kan holde festtaler på mange forskellige måder. Der er den humoristiske festtale, hvor man fremhæver jokes samt sjove ting og episoder i sin festtale, og hvis dette lykkes godt, så kan det give din fest et gevaldigt ryk opad i stemning. Vent gerne med at fyre denne af, til der er røget lidt vådt indenbords – det letter stemningen og gør det også nemmere for dig. Den personlige festtale, som kræver mest at gennemføre, er den version, der virkelig kan røre den, som den er skrevet til.

 

Måske føler du ikke, at du er den store festtaler, men det gør i virkeligheden ikke så meget. Mennesker reagerer på ærlighed og oprigtighed, og hvis du oprigtigt fortæller et andet menneske i en tale, hvad han eller hun betyder for dig, så kan det næsten ikke blive andet end en succes. At du er nervøs før din festtale, det er helt normalt og gør ikke noget. Du kan passende starte talen som mange andre festtaler med lige at fyre et par sjove eller skræmte bemærkninger af, for lige at bryde isen og få ro på nerverne. Efter 30 sekunder slapper du mere af og kan starte med den egentlige tale. Det er desuden en god idé at øve dig nogle gange på din festtale derhjemme, da dette giver dig mere ro og sikkerhed i situationen.

 

Du kan evt. sætte prikken over i´et ved at overrække din gave til vedkommende i slutningen af talen, men dette skal du kun gøre, hvis det er noget originalt og gerne både anderledes og/eller symbolsk. Det kunne f.eks. være et romantisk weekendophold, en tur på en Harley Davidson motorcykel eller billetter til en speciel fodboldkamp. Det sidste råd er, at når du så endelige står i det, så husk at nyde det! At holde en vellykket festtale er en fantastisk oplevelse. J

 

Festtaler er altså stadig gode og følelsesvækkende indslag, og hvis du har mod på at holde en festtale, så vil du vokse rent personligt og samtidigt kunne yde et bidrag til festens gode stemning. Held og lykke. J